Iceberg srl -Aparate Aer Conditionat si Sisteme Climatizare Sibiu - Aer Conditionat-Producator Camere Frigorifice-HORECA

SISTEME FRIGORIFCE SI CLIMATIZARE SIBIU
PRODUCTIE CAMERE FRIGORIFCE
PRODUCEM CAMERE FRIGORIFCE ORICE FORMA SI ORICE DIMENSIUNE
ECHIPAMENTE HORECA
ECHIPAMENTE PROFESIONALE PENTRU HOTELURI SI RESTAURANTE
PIESE SI ACCESORII
PIESE ORIGINALE PENTRU INSTALATII FRIGORIFCESI CLIMATIZARE
CLIMATIZARE SI VENTILATIE
ECHIPAMENTE DE CLIMATIZARE CU INSTALARE , INTRETINERE SI SERVICE
PRODUCTIE VITRINE FRIGORIFCE
PRODUCEM VITRINE FRIGORIFCE PENTRU BAUTURI , MEZELURI ,LACTATE ,FLORI
Du-te la conținut

Iceberg srl -Aparate Aer Conditionat si Sisteme Climatizare Sibiu

Vanzare  aer conditionat
Aparate de aer conditionat pentru orice domeniu.
0369.80.77.66
comenzi@icebergservice.ro
Instalare aer conditionat
Instalare orice tip de aparat de aer conditionat
0369.80.77.66
office@icebergservice.ro

Service aer conditionat
Service orice tip de aparat de aer conditionat
0369.80.77.66
service@icebergservice.ro
AER CONDITIONAT 9000 BTU
Suprafete intre 15-20 mp.
Birouri mici
Camere mici
Dormitoare mici
AER CONDITIONAT 12000 BTU
Suprafete intre 20-30 mp.
Birouri medii
Camere de zi
Dormitoare medii
AER CONDITIONAT 18000 BTU
Suprafete intre 30-40 mp.
Birouri mari
Magazine mici
Open space
AER CONDITIONAT 24000 BTU
Suprafete intre 50-70 mp.
Incinte mari
Magazine medii
Open space
INSTALAREA CORECTA A UNUI AER CONDITIONAT MODEL DE PERETE

Felul si modul in care se face instalarea aparatului de aer conditionat nu poate fi neglijat. De cele mai multe ori,nefunctionarea sau functionarea cu probleme a aparatului de ae rconditionat  se datoreaza instalarii incorecte.
Prin prisma faptului ca am realizat numeroase instalari de aer conditonat putem recomanda urmatoarele:
1. Alegerea corecta a pozitiei instalarii aerului conditionat
Se stabileste de comun acord intre instalator si Dvs ca si beneficiar al aparatului de aer conditionat  locul unde va fi amplasata unitatea interioara a aparatului de climatizare.
Pentru climatizarea intregului apartament cu un singur aparat de aer conditionat, deseori proprietarul propune instalarea acestuia pe un hol. Aceasta este o solutie de compromis pentru instalarea aparatului de aer conditionat ,nerecomandata de noi.
Cateva argumente: presupunand ca pe hol temperatura a crescut, aparatul de aer conditionat va porni,dar volumul de aer al holului fiind mic chiar daca usile sunt deschise la camere, aparatul de aer conditionat va produce frig pentru scurt timp, apoi se va opri.
Acest ciclu pornit-oprit se va repeta des. Acum chiar daca in cazul aparatelor de aer conditionat de tip inverter, acest ciclu  pornit-oprit repetat des nu este o problema,  in cazul aparatelor de aer conditionat split de tip on-off, durata de viata va fi redusa considerabil iar consumul de curent va creste considerabil.
Un alt dezavantaj al montarii unitatii interne de aer conditionat pe hol este lungimea mare a traseului figorific si, uneori, lipsa posibilitatii evacuarii condensului produs de unitatea interna de aer conditionat .
Asadar, recomandarea noastra este sa instalati aparatul de aer conditionat intr-una din camere, in functie de:
  • punctele cardinale – camera cu fereastra spre sud sau vest va fi cea mai calduroasa vara
  • timpul petrecut in camera – daca dupa-amiaza sau seara stati mai mult in sufragerie, de ce sa nu va simtiti bine?
  • sensibilitatea persoanelor din camera – evitati sa instalati aparatul de aer conditionat in zone cu contact direct
Cea mai buna solutie ,daca este posibila,este sa instalati cate un aparat de aer conditionat in fiecare camera.
Trebuie sa retineti faptul ca aparatul de aer conditionat va raci destul de repede aerul din incapere dar peretii se vor raci intr-un timp mai indelungat. De aceea este recomandat ca aparatul sa fie lasat sa functioneze cat mai mult timp cand nu stam in camera. Vom face astfel economie de energie si vom avea un ambient placut cand stam in incapere.
O solutie utila este sa programati aparatul de aer conditionat sa porneasca cu cel putin o jumatate de ora inainte de a ajunge acasa sau cand nu sunteti acasa folosind functia TIMER.
2. Pozitia unitatii interne a aerului conditionat
Un alt factor important este pozitia unitatii interioare a aparatului de aer conditionat. Nu se recomanda ca aerul rece generat de aparatul de aer conditionat sa fie indreptat spre persoanele din incapere. Puteti tine cont ca unitatea interioara are deflectoare reglabile care permit o oarecare directionare a curentului de aer pe verticala cat si pe orizontala.Toate aparatele de aer conditionat  au deflectoare orizontale. O varianta buna este sa directionati din deflectoare curentul spre sursa de caldura care poate fi fereastra spre sud sau vest, de exemplu.
Si pozitia aparatului de aer conditionat fata de tavan trebuie luata in considerare. Admisia aerului din camera se face prin partea superioara a unitatii interne de aer conditionat, de aceea trebuie lasata o distanta minima fata de tavan in functie de aparat, aceasta poate varia intre un minim de 8 cm si 20-25 cm, distanta recomandata de noi.
De asemenea, unitatea interna de aer conditionat se monteaza obligatoriu orizontal. Unitatea interna de aer conditionat are in interior o tava pentru condens care este inclinata ce permite evacuarea acestuia fie prin stanga, fie prin dreapta unitatii, in functie de pozitia de iesire a tevilor.
3.Realizarea gaurii pentru traseul frigorific
Aici pot fi mai multe situatii:
  • gaura prin perete. Se realizeaza usor cu o carota.
ATENTIE! Nu se gauresc structuri de rezistenta a cladirii (grinzi, centuri)!
  • gaura pe langa rama ferestrei
  • inlocuirea unui ochi mic de geam cu panel si realizarea gaurii prin acesta
Pozitia gaurii fata de unitatea interna de aer conditionat trebuie sa fie la marginea inferioara a acesteia. De ce? Odata cu cele doua conducte si cablul dintre unitatile interna si externa, va fi pozat si tubul de eliminare al condensului produs de aerul conditionat ,un furtun special, gofrat la exterior si neted in interior, care permite scurgerea condensului rezultat in timpul functionarii aerului conditionat in modul racire sau deumidificare. Acest tub trebuie montat panta spre exterior. El va iesi odata cu traseul frigorific prin partea inferioara a unitatii interne de aer conditionat si apoi prin gaura  din perete, spre exterior,catre unitatea externa de aer conditionat
Daca doriti ca aspectul la sfarsitul instalarii sa fie cat mai placut, va recomandam sa pozati manunchiul ce contine tevile, cablul si tubul de dren intr-un canal de cablu de calitate cu coturi speciale si elementede mascare terminale speciale. Patul de cablu va fi mai lat decat manunchiul respectiv de 8-10 cm, acesta (canalul de cablu) va putea fi amplasat orizontal in prelungirea unitatii interne de aer conditionat , iar panta pentru eliminarea condensului din unitatea interna de aer conditionat va fi realizata prin pozitionarea manunchiului inclinat in interiorul canalului de cablu.
Pentru eliminarea condensului in exteriorul cladirii practicarea unei gauri in burlanul de scurgere a apei pluviale si conectarea tubului de condens ar fi o solutie ,daca nu este posibila,ar fi de preferat gasirea unei solutii care sa nu deranjeze ceilalti locuitori sau trecatorii.
In cazul in care nu este posibila asigurarea unei pante minime a tubului de condens, e bine sa stiti ca se poate folosi o pompa de condens pentru scurgerea apei de la aparatele de aer conditionat. Aceasta asigura evacuarea condensului din tava la o anumita inaltime si distanta maxime.
4. Montajul unitatii externe
Unitatea externa de climatizare sau aer conditionat se monteaza in exteriorul cladirii obligatoriu, pe perete, pe podea ,trotuar, balcon deschis, etc, sau poate fi fixata de tavan cu ajutorul unor console speciale. Indiferent de tipul consolelor, este recomandat ca montajul unitatii externe de aer conditionat pe acestea sa se faca pe amortizoare de vibratii.
In cazul montajului aparatului de aer conditionat pe perete, trebuie luat in considerare daca peretele are sau nu are inca termosistem. In cazul in care peretele nu este inca izolat va recomandam sa optati de la inceput pentru o pereche de console mai lungi cu 10 cm in ideea ca peretele va fi izolat in viitor.
Trebuie sa tineti cont ca circulatia aerului prin unitatea externa a aerului conditionat se face dinspre perete spre exterior si daca aparatul de aer conditionat se va monta pe o pereche de console standard iar peretele va fi izolat ulterior, acest lucru va duce in scurt timp la o suprasolicitare a compresorului frigorific si defectarea acestuia. In plus, consumul de energie va creste datorita lipsei racirii condensatorului situat pe unitatea externa de aer conditionat.
Va trebui sa tineti cont ca la final distanta intre unitatea externa si perete sa fie de minimum 10-15 cm. Cu cat mai mare distanta, cu atat mai bine. Circulatia aerului se va face mai usor, condensatorul se va raci mai bine.
Pentru fiecare tip de perete, va trebui un kit de montaj al consolelor adecvat format din dibluri, hozsuruburi,ancora chimica,tija filetata etc , in functie de constructia peretelui pe care se va aseza unitatea externa de aer conditionat.
In cazul in care peretele este deja termoizolat, se folosesc dibluri mai lungi care trec de grosimea izolatiei si se fixeaza in materialul din spatele izolatiei.
Este recomandat ca la exterior traseul frigorific al aparatului de aer conditionat sa fie protejat fie cu banda de matisat, fie cu canal de cablu din PVC pentru a evita deteriorarea izolatiei de pe tevile traseului frigorific.
5. Lungimea si inaltimea traseului frigorific la un montaj de aer conditionat.
Daca distanta intre unitatea interna de aer conditionat si cea externa de aer conditionat este foarte mica, cel ce instaleaza aparatul va trebui sa lase o lungime minima a traseului de 1,5 metri.
Cat priveste lungimea maxima a traseului frigorific la un aer conditionat, aceasta este un parametru constructiv al fiecarui aparat si este specificat in fisa tehnica. Tot acolo se va gasi si diferenta de inaltime maxima intre unitatile interna si externa care asigura o circulatie in parametri optimi a agentului frigorific.
In cazul instalarii unitatii exterioare de aer conditionat mai sus decat al celei interioaretrebuie executata o capcana de ulei la traseul frigorific in conditiile ,acest lucru va permite recuperarea uleiului catre compresorul frigorific.
6. Racordarea unitatilor de aaer conditionat.
Cand va alegeti echipa care va instala aparatul de aer conditionat, in afara de pret si durata de asteptare pana la instalare, este foarte indicat sa stiti si daca vor face vacuum instalatiei cu o pompa de vid pentru instalatiile de aer conditionat.
Aparatul de aer conditionat nou vine din fabrica incarcat cu cantitatea necesara de freon dar chiar si in cazul unui traseu foarte scurt al tevilor, vidarea este OBLIGATORIE.
Vidarea instalatiei de aer conditionat va permite totodata si verificarea conexiunilor traseului frigorific, ceea ce va va scuti de cheltuieli ulterioare cauzate de scurgerile de freon cauzate de un montaj defectuos.

Înapoi la cuprins